tirsdag 12. april 2011

Restemiddag

Det er ingenting galt med rester. Jeg elsker suppe dagen derpå; pasta og gryteretter likeså. Kylling kan man lage en deilig salat av. Men én ting er ganske deprimerende å spise dagen etter en deilig søndagsmiddag, og det er kjøttretter fra en stek, enten det er okse, svin eller lam. I min heltinne Nigellas siste bok, fant jeg løsningen. Denne pilaffen med restekjøtt er en redningsrett for kjøtt som er tørt og trist om det blir varmet opp alene, men som fortsatt har livets rett hygienemessig. Siden vi har en ikke helt religiøs vegetarianer i familien, har jeg lagt til en boks kikerter til den opprinnelige oppskriften. Da blir det enda bedre for alle, og et fullverdig måltid for vegetarianeren, som bare plukker vekk kjøttet. Og blir det noe igjen, kan man faktisk spise rester av pilaffen til lunsj neste dag.
Pilaff med restekjøtt

(2-3 porsjoner)


1ss matolje

1 løk, finkuttet

1/2 ts kumminfrø

1/2 ts korianderfrø (eller malt koriander, siden jeg bare har det i hus)

1/2 ts tørket timian

225 g basmatiris

5 dl kyllingbuljong ( eventuelt gjerne spedd på med eventuelle stekesjy/kraftrester fra gårsdagens steik, husk, vegetarianeren i huset er ikke helt fanatisk)

ca 150 g restekjøtt av lam, okse, svin, kylling eller and (eller vilt) i små biter

1 boks kikerter, godt skylte

Salt og Pepper

2-3 ss ristede pinjekjerner eller flakede mandler

En håndfull hakket persilleblader

En håndfull hakkede korianderblader

En håndfull granateplefrø


Kok opp buljongen.

Varm oljen i en tykkbunnet stekepanne med lokk. Stek løken på lav varme i ca fem minutter, før du har i krydderne og steker i ytterligere 5 minutter, sånn ca.

Hell i risen og rør den godt inn i fettet så den ser blank ut, før du heller buljongen i og lar det hele koke opp. Legg lokk over og la det putre på lavest mulig varme i ca 15 minutter.

Ha i kjøttet og kikertene og rør det inn med en gaffel og la det varme seg i ca fem minutter, før du tar det hele av varmen og rører inn urter, nøtter og granateplefrø -- husk å spare litt til å drysse over toppen for estetisk tilfredsstillelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar