søndag 4. mars 2012

Italiensk aften

 

Og slik går no dagan. Plutselig fører en ny kokebok til en London-tur. Plutselig en dag sier mannen at han har lyst til å lage gnocchi. Jeg elsker gnocchi. Nesten like mye som jeg elsker gode ravioli. Plutselig en dag har vi komponert en italiensk aften basert på kokeboken jeg fikk i hendene, og plutselig en kveld klarer vi å hanke inn hyggelige gjester på kort varsel.

Jeg har ikke fått betalt for å si det, men det viser seg at verden trengte enda en italiensk kokebok.  “To grådige italienere” anbefales på det varmeste; jeg har allerede måttet slåss med en kollega om hvem som skulle få ta med boken hjem over helgen. Bare fordi jeg allerede hadde lært meg et par av oppskriftene nesten utenat, så enkle var de, lot jeg ham få låne den. Men jeg skal ha den tilbake!

Alle oppskriftene her krever littegranne småpusling å gjennomføre, men ingenting er vanskelig eller komplisert nok til å få opp hjerteraten. Middagen var null stress.

 

Ricottagnocchi fra Amalfikysten

4 personer

Denne retten er fra landsbyen til Jamie Olivers gudfar Gennaro Contaldo.

250 g ricotta

300 g italiensk pizzamel, tipo “00”

3 eggeplommer

20 g revet parmesan

Salt, pepper og en klype ferskrevet muskat.

 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og kna deigen på melet overflate i 3-5 minutter til den er jevn og fin. Trill deigen til en lang pølse og skjær den i ca 2 cm lange biter.

Hvis du ikke har lyst til å gjøre alt arbeidet mens gjestene koser seg i stuen med en drink, kan du lage gnocchiene ferdig til hit i god tid på forhånd. Når serveringstid nærmer seg,

kok opp lettsaltet vann, legg gnocchiene nedi og kok til de flyter opp. La dem deretter koke et par minutter.

Sausen som hører til, kan du også godt lage på forhånd og varme opp igjen i siste sekund:

6 ss olivenolje

3 fedd hvitløk i tykke skiver

2 bokser hermetiske tomater

Noen basilikumblader

Salt og pepper

 

Stek hvitløken myk og såvidt gylden i oljen. Ha i tomatene og basilikumbladene, salt salt og pepper og koke sausen i 4-5 minutter. Bland gnocchiene i sausen og server.

 

 

Vi fant rå, italiensk salsiccia på Meny som vi stekte i ovnen for å minimere stresset, og serverte dem med asparges og denne salaten, også fra kokeboken:

 

Salat med squash, rucola og mynte

1 liten, grønn squash

1 pakke rucola

1 håndfull mynte

Saften av litt mindre enn 1/2 sitron

Litt olivenolje

Salt og Pepper

 

Skjær squashen i så tynne skiver du kan. Bland med rucola og mynteblader, press sitronsaft over, dryss med salt og pepper og hell litt av din aller beste olivenolje over det hele. La marinere en stund.

 

“Desserten” hentet vi også fra de to grådige italienerene. Mest fordi den var så vakkerr, men den var også utrolig enkel og frisk:

 

Jordbær og epler med ost

 

200 g jordbær, renset og i skiver

Noen selleriblader

En håndfull valnøtter.

2 sprø, søte epler, Pink Lady er perfekt, skåret på tvers i tynne skiver så kjernehusene lager et fint stjernemønster i skivene.

Littegranne olivenolje av beste slag.


Et stykke gorgonzola dolce.

Hvis du lager denne på forhånd, er det lurt å vente med eplene til like før servering, så de ikke oksiderer og blir brune. Resten kan ligge i en bolle og kose seg i flere timer.

Bland alle ingrediensene og la dem marinere litt i olje. Server sammen med Gorgonzola.

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

  Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Alleoppskrifter Gå gärna in här och titta runt.

  Med vänliga hälsningar,

  Emilie
  emilie@alleoppskrifter.no

  SvarSlett
 2. Nå vet jeg hva jeg skal gjøre med den gjenglemte ricottaboksen jeg fant i kjøleskapet her om dagen. :)

  Utrolig fin blogg, forresten!

  SvarSlett