tirsdag 14. oktober 2014

Tidsklemmemat

Si hva du vil om middag fra grunnen og rene råvarer, noen ganger er det en utfordring å få til et skikkelig måltid mellom jobb og skole, korpsøving, fotballkamp og gudene vet hva; man kan ikke spise risengrynsgrøt fra Fjordland hver gang det ikke er tid til å stå over grytene. Selv om den faktisk er et mer enn anstendig produkt.
Her er min løsning på problemet, en middag jeg stadig vekk tyr til når det egentlig er for lite tid til å lage ordentlig mat, men som faktisk tilfredsstiller alle krav til et balansert måltid. Jukser  du litt med varmt vann fra springen i grytene eller er en av de heldige blant oss med kokende vann fra en Quooker, kan du rope "Middagen er servert!" 15 minutter etter at du låser deg inn. Det er nesten ikke en oppskrift en gang, men hvis jeg har levd over 40 år før jeg kom på det, er den verdt å dele likevel.

Det finnes mye bra i nudler, og du kan egentlig bruke hva det skal være; min favoritt til denne retten er grønnsaksnudlene fra Bali Kitchen., men på bildet har jeg brukt noen andre. Har du tid og overskudd kan du også vende laksefiletene i sesamfrø før du steker dem. Eller en krydderblanding med like deler  malt ingefær, Colman's sennep, kummin, koriander, sukker, salt og cayennepepper. Grønnsakene kan du variere; hovedsaken er at de må ta omtrent fem minutter å koke. Sukkererter, (sommer)kål, brokkoli er blant mulighetene. Laks med soya- og sesamnudler og grønnsaker
(2 personer)


250 g laksefilet uten skinn
200 g asiatiske nudler
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
Salt
Pepper
Litt stekeolje
300 g grønnsaker, for eksempel broccoli.

Kok opp to gryter med vann mens du skjærer til grønnsakene og krydrer laksen med salt og pepper.  Varm en stekepanne. Når vannet koker, ha nudlene i den ene gryten og grønnsakene i den andre. Mens de koker, steker du laksen et par minutter på hver side på høy varme. 
Hell vannet av nudlene, rør inn først soya, deretter sesamolje. Smak om det er nok. Server sammen med laks og grønnsaker. Om du skal ha gjester kan du dandere alt fint på tallerkenene med fisken og grønnsakene oppå nudlene og toppe med litt hakket koriander og sesamfrø. Til hverdags har du ikke tid til det. Løp videre, nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar