søndag 11. september 2011

Hjemmelunsj

Nei, nei, nei, jeg er ikke i ferd med å gå helt i low-carb-land. Men dette er faktisk fryktelig godt og min favoritthjemmelunsj for øyeblikket. Det er ingenting i veien for å servere litt brød til heller, men det holder alene -- og er nesten like kjapt som å riste en skive.
Halloumi er en underlig kypriotisk ost. Den er fast, og salt, og har små, svarte flekker i seg av og til: Ingen grunn til bekymring, det er bare mynte. Men aller rarest, når man steker eller griller den, smelter den uten å flyte ut. Den kan være litt vanskelig å få tak i, men en tyrkisk grønnsakshandler med respekt for seg selv burde ha den i kjøledisken sin. Innimellom er den også å få tak i på min lokale Rema.Stekt Halloumi med tomater


1 porsjon

125 g halloumi

2-3 store, modne klasetomater

Litt mynte, hvis du har

Olivenolje til steking

Salt og Pepper


Skjær osten i 1/2- 1 cm tykke skiver. Stek på ganske høy varme i en teflonpanne med olje i. Mens den steker (følg med, det kan ta ganske lang tid før den første siden får farge, men så går det fort, snu når de er gyldne), skjær tomatene i tykke skiver, legg på tallerken og dryss med salt og pepper. Når osten er stekt, skli den over på tomatene, hell så mye eller lite du ønsker av oljen i pannen over også, og dryss med mynte hvis du har og gidder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar