fredag 6. mai 2011

En god nummer to

L Lite slår en gåordentlig god burger. Men mye slår en halvdårlig burger. Denne, for eksempel, som ikke bare er vegetarisk, men strengt tatt veganergodkjent. Jeg fant oppskriften på (av alle steder) på en syblogg jeg frekventerer, Angry Chicken. Hun igjen hadde funnet oppskriften i Yoga Journal, s¨å herr snakker vi indre og ytre renhet. Til alt overmål er de superenkle å lage, og kan i teorien fryses ned. Jeg lot overskuddsburgerne ligge i kjøleskapet til neste dag, og kan melde om at de var like gode på smak, men litt mer svampaktige i oknsistensen. Svarte bønneburgere er veldig gode, men de slår ikke en førsteklasses kjøttburger.Svarte bønneburgere

8 stk1 boks svarte bønner, godt skylt og avrent.


1 boks hakkede tomater, godt avrent


2,5 dl frisk koriander og/eller persille


1 ts malt kummin


1 kløft hvitløk


2 vårløk, grovt hakket


1,5 dl revede gulrøtter


4,5 dl lettkokte havregryn


Salt og pepper.Varm ovnen til 200 grader. Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskin til de er en jevn passe og klask åtte (sånn ca) burgere ut på bakepapir. Stek i ovnen i 20 minutter før du snur dem og steker videre i 15 minutter.


Server med det du liker å servere burgere med. I vårt tilfelle denne dagen var det ferdige burgerbrød, salat, agurk, avocado og majones iblandet lime og en dæsj av en hjemmelaget chipotlesaus.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar